On-line или Face to Face?

On-line или Face to Face?

В празничния месец , затрупани от покани за партита , реклами за Черни и цветни дни и промоции , вие разбира се намирате време и за „ нашето място „ . Избрали сте да отидете пеша до там , да отделите час или два на себе си и поне за малко Smartphon-ът ви да е на масичката , а не в ръцете ви . От началото на учебната година вие вече виждате резултатите от положените усилия , взетите изпити , предадени проекти , добрата форма в огледалото . За пореден път у всеки от нас се появявя въпроса : А не можеше ли повече ?

 Можеше ,  но кой е вашия тренировъчен партньор ? Google, Facebook , Instagram … социалните мрежи водят все по- ожесточена война с истинския Face to Face контакт . Опитват се да завземат 100 % от вашето лично време и пространство . Но да не забравяме , че ние живеем тук и сега . Едва ли упражненията в Австралия и Нова Зенландия , показани от натренирани фитнес модели ще преобразят и нас за няколко дни . Едва ли Instagram – а ще следи за правилното изпълнение и постиженията ви . Вие сами решете това ли е реалността . Къде останаха университетите , лекторите , семинарите , ние ли ги избутахме на заден план , борейки се да оцеляват под натиска на заливащата ни като природно бедствие информация ? Ние ли позволихме да няма вече разговори , идеи , емоции , а само снимки , клипове и виртуални реалности ? Това ли е новия начин на живот On-line среща , On-line запознанство , On-line общуване , а стигайки до Face to Face контакта не On-line , а истинска изненада при вида на реалността . Социалните мрежи са прекрасно място да бъдете каквито искате , без усилие , но резултатите навън за съжаление не се постигат само с едно кликане на мишката .

 За това и с еднакви усилия и сходна подготовка резултатите при едни са превъзходни , при други задоволителни , а при трети въобще липсват . Темата за източниците на информация е все по- често засягана в публичното пространство . В миналото всеки един автор е бил горд и сам е поставял името си под всяко негово изказано мнение .Отстоявал е позицията си аргументирано и посланието винаги е стигало до неговата аудитория . Днес обаче сме в модерната ера. Комуникациите и общуването са на съвсем друго ниво . Днес всеки може да качи нещо в Youtube , да даде позицията си в определен блог , или просто да си говори в  Internet и то от изцяло фалшив профил .Изцяло към нас е прехвърлена отговорността да избираме и отсяваме „ фалшивите новини „ от другата On-line информация , без която вече в повечето случаи дори не можем.

 Странно е дори , че все още ако се развали автомобилът ни обаче прибягваме до услугите на автосервиза , та в нета има хиляди статии и клипове как да отстраним проблема сами. Тук говорим за нещо по-сериозно , става въпрос за здравето ни , за нашето тяло и за всичко това , което правим , за да живеем и се чустваме пълноценно . Face to Face контакта е нещо все по- противоречиво в днешно време. В редица услуги и производства , най- вече, той е сведен до минимум , за да се намали влиянието на човешкия фактор. Но в нещо толкова важно за нас като здравето ни и спорта , този начин на общуване е необходим и едва ли не е задължителен. Хората приели призванието „ инструктор „ са избрали да бъдат в помощ на всички , лутащи се в необятните дебри на спорта. Посветили са голяма част от времето си в изучаване на съответната материя , допитали са се до независими документални източници и след редица курсове и лицензионни режими са придобили готовност да ви помогнат . Важно е търсейки помощ , да сме сигурни , че тя ще бъде получена от човек, поел отговорност ,заставайки с лицето си пред нас , ставайки съпричастен към проблемите ни .Не можем да отречем известния скептицизъм , с който гледаме на On-line съветите , особенно получени в сайтове , в които може да се обучим за добър готвач, фризьор или друга наистина сложна професия . Не мислим , че и всички ние сме толкова наивни , че да ни убеждава някой как ще свалим излишните си килограми и ще станем с желаните фигури , стоейки в къщи пред телевизора и то само гълтайки едно вълшебно хапче. Всеки сам прави своя избор, но знайте , че рано или късно истината излиза наяве . Натоварването и тренировките с правилния партньор са незаменими. С колега , на който може да разчитате не само по Viber и Facebook , а с човек до вас. Този,който ще помогне на момента с преодоляването на тежестта , ще даде правилната консултация за хранителния режим и ще следи заедно с вас резултатите от свършената работа. Обмяната на снимки по електронната поща , едва ли е най- актуалния начин за намеса в тренировките, та дори от капацитет в съответната област. On-line контактите са много достапни и полезни , но в повечето случаи като част от неангажиращото ни ежедневие . Бъдете отговорни към себе си и поверявайте здравето и тялото си , само на някой , за който сте сигурни , че не може да остане скрит зад екрана и рутера . Доверявайте се на квалифицирани помощници и ще се уверите във времето , че инвестицията ще ви се върне многократно .

33- Завинаги Здрави !